Lasten- ja naistentalon kiinto- ja erikoiskalusteet Porin Puukalusteelta

Porin Puukaluste on saanut valmiiksi mittavan projektin, jossa Satakunnan Sairaanhoitopiirin uudisrakennuksena toteutettuun ja keväällä 2015 valmistuneeseen Lasten- ja naistentaloon toimitettiin pitkän suunnitteluvaiheen jälkeen merkittävä määrä erilaisia erikoistilojen kiintokalusteita. Kaikki Lasten- ja naistentalon uudet kiintokalusteet työstettiin paikallisesti Porissa. 
 
– Projekti oli Porin Puukalusteelle suurin yksittäinen kohde. Kaikki meni hienosti ja positiivisen palautteen myötä olemme nyt valmiit vieläkin isompiin haasteisiin , kertoo Porin Puukalusteen toimitusjohtaja Antti Hacklin.
 
 
– Monien erikoiskalusteiden suunnittelutyö toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin kanssa. Täsmällisen suunnittelun lopputuloksena syntyivät esimerkiksi korkeussäädettävät hoitopöydät sekä laitekaapit, joiden taakse on integroitu suuri määrä tekniikkaa.
 
– Materiaalin hallinta, työsuunnittelu, tehdastyö, aikataulutus ja asennus toimi mallikkaasti
läpi projektin, kehaisee kohteen projektipäällikkö Tomi Vikström.
 
Mittavan kokoisessa ja lähes vuoden kestäneessä projektissa oli mukana koko Porin Puukalusteen henkilökunta, kaikkiaan 12 osaajan vahvuus. Lisäksi asennusryhmä Sastamalasta – Turrinstal Oy – piti huolen, että kalusteet asennettiin ammattitaidolla ja aikataulussa. Projektin laajuudesta kertoo myös jo pelkästään toteutettujen kiintokalusteiden lista:
 
  • Sähkösäätöiset hoitopöydät
  • Laitekaapit
  • Vinot yläsokkelit komeroissa
  • Huoltohuoneiden kaapistot
  • Vastaanottotiskit
  • Synnytysosastojen akustoivat läpiantokaapit
  • Synnytyssalien kaapit ja tasot sekä perhehuoneiden kiintokalusteet
  • Lääkekaapit sähkökäyttöisillä kevytruloilla
  • Törmäyssuojat
 
Korkeapainelaminaatista valmistetut törmäyssuojat ovat niin ikään uudenlainen tapa toteuttaa julkisissa sairaalatiloissa usein nähdyt puiset törmäyssuojat. Satakunnan Sairaanhoitopiirin uudessa Naisten ja Lastentalossa ne kiertävät tyylikkään huomaamattomina 00-logistiikkakerroksessa läpi sen erilaisten seinämuotojen, estäen seinien kolhiintumista.
 
Lisäksi Porin Puukaluste auttoi Lasten- ja naistentaloon näyttäviä taideteoksia toteuttaneita taiteilijoita valmistamalla heidän käyttöönsä erilaisia puu- ja levyelementtejä eri taideteoksiin. Olimme myös mukana lahjoittamassa muiden urakoitsijoiden tavoin sisäpihan
lasten leikkitelineitä.